Communicatietraining

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding? Bekijk de keuzehulp.

Wil je meerdere collega's tegelijk trainen?

Met een incompany training communicatie train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een communicatie training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Er zijn ook communicatietesten voor je beschikbaar. Zo kun je je communicatie skills testen in de categorieën: Zintuigelijk beïnvloeden, 360º Communicatie, Zintuigelijk beïnvloeden, Stress & communicatie en een Prof. Communication Foundation proefexamen.

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2018)
?Bureau Spraakwater
?Coach + Result
?Alfabeta Tekst en Training
4Nobbe Mieras trainingen
star 9,1 (60 ervaringen)
5NEM Academy (New Energy Movers)
star 9,1 (33 ervaringen)
6TrotsInBedrijf
star 9,1 (22 ervaringen)
7How Company
star 9,0 (23 ervaringen)
8The Needs
star 9,0 (23 ervaringen)
9ICM opleidingen & trainingen
star 9,0 (62 ervaringen)
10SEOguru
star 8,9 (28 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Joyce Lubbers
Commercieel binnendienst medewerker verkoop
10
Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven

"Hele fijne leerzame dag gehad. Mijn doelen zijn behaald en kan ik nu in mijn dagelijkse werkzaamheden toe gaan passen. De dag was uitgebreid en er was voor iedereen focus." - 13-12-2018 15:31

"Hele fijne leerzame dag gehad. Mijn doelen zijn behaald en kan ik nu in mijn dagelijkse werkzaamheden toe gaan passen. De dag was uitgebreid… alles lezen - 13-12-2018 15:31

starstarstarstarstar_half
C. Pouw
Arts in opleiding / PhD student
9
Wetenschappelijke artikelen schrijven in het Engels

"Zeer goede en uitgebreide cursus, ideaal als je zelf een wetenschappelijk artikel aan het schrijven bent. Ook zeer goede en enthousiasmerende begeleiding door Tom. Gebruik van verschillende media en oefeningen.
Wel tijdsintensief: voorbereiding en cursus kost wekelijks ongeveer 8u. Ik voel me nu veel zelfverzekerder in academisch Engels, zowel lezen als schrijven. En voor alles wat ik nog niet weet heb ik handige sites, boeken en youtube video's om het te checken.
Verbeterpunten: het lokaal was een aantal keer anders dan aangegeven." - 13-12-2018 12:49

"Zeer goede en uitgebreide cursus, ideaal als je zelf een wetenschappelijk artikel aan het schrijven bent. Ook zeer goede en enthousiasmerend… alles lezen - 13-12-2018 12:49

René Clerc
starstarstarstarstar
René Clerc
Project manager and coach
10
Training Spreken in het Openbaar

"Een behoorlijk intensieve, maar erg fijne training waarin er heel veel geoefend wordt. En dat is de enige manier waarop je het kan leren. Heel goed dat iedereen zijn eigen presentatie-onderwerp al heeft voorbereid, zo is het allemaal heel verschillend en leerzaam!" - 13-12-2018 12:10

"Een behoorlijk intensieve, maar erg fijne training waarin er heel veel geoefend wordt. En dat is de enige manier waarop je het kan leren. He… alles lezen - 13-12-2018 12:10